Liberty Seminars

Онлайн уроци и статии

Петте най-четени книги в света

Направихме кратко резюме на петте най-четени книги в света, с което да спечелим вниманието ти и ако все още не си прочел някоя от тях, да го направиш в най-скоро време, защото предложенията не са за изпускане.

Алхимикът

1. „Алхимикът“ -най-известният роман на Паулу Коелю,  се сдоби с юбилейно издание. Поводът за това е 25-ата годишнина от публикуването на книгата  в Бразилия. Новото издание започва с чудесен предговор от самия автор, написан специално за случая. От него разбираме, че този роман, обявен за бестселър в най-различни държави като Бразилия, Испания, САЩ, Франция, Русия, Австралия и Португалия, всъщност е претърпял първоначален неуспех. Тук идва моментът, който ни е познат и при много други автори – Паулу Коелю не спира да вярва в успеха на своята книга и не след дълго, с помощта на други издатели и хора, които започват да препоръчват книгата на свои познати, успехът идва. Нататък историята се знае, а „Алхимикът“ става една от най-четените и любими книги, включително и в България.

„Алхимикът“ е роман за свободата да обикаляш света и да следваш мечтите си, защото „това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си“. Роман, от който разбираме дали наистина можем да избираме собствената си съдба, дали съществува език отвъд думите, какво е Личната легенда, защо съществуват поличбите или наистина „понякога е по-добре да оставим нещата такива, каквито са“. Роман, който ни подсказва какво се крие зад страховете ни и къде се крие може би смисъла на живота. Но преди всичко „Алхимикът“ е роман, който ти помага да осъзнаеш нещо много важно за себе си – как гледаш на живота си: „от позицията на жертва или авантюрист“. Е, ти какво избираш да бъдеш?

Поредицата "Хари Потър"

2. Поредицата “Хари Потър” –  Поредица романи от Дж. К. Роулинг, завладели сърцата на читатели от всички възрасти.Историята на Хари Потър е разказана в 7 изключителни книги, преведени на 78 езика, продадени в над 450 милиона екземпляра по целия свят и пресъздадени в 8 хитови филма. В България романите за Хари Потър се радват на не по-малка популярност – общият им тираж през годините надхвърля 440 хиляди екземпляра.

Шифърът на Леонардо

3. Шифърът на Леонардо – Неразгадаем шифър, скрит в произведенията на Леонардо да Винчи.Поразителна истина, скрита от векове…
Докато е в командировка в Париж, харвардският професор по история на символите Робърт Лангдън е събуден посред нощ: един възрастен уредник в Лувъра е убит в музея. Край трупа му полицията намира озадачаващ шифър. Докато се опитва да го разгадае, Лангдън с удивление открива, че той води до пътека от кодове, скрити в творбите на Леонардо – кодове, изложени пред очите на всички, и все пак находчиво скрити от художника.
Лангдън обединява силите си с талантливата френска криптографка Софи Нево и установява, че покойният уредник е бил брат от Ордена на Сион – тайно общество, към което са принадлежали сър Исак Нютон, Ботичели, Виктор Юго, Леонардо и други прочути личности.
В шеметна надпревара из Париж и Лондон Лангдън и Нево се състезават с безлика влиятелна фигура, която сякаш предугажда всеки техен ход. Ако двамата навреме не успеят да разшифроват загадката, древната тайна на Ордена на Сион, сензационна историческа истина, завинаги ще бъде изгубена.
Романът, четвърти за автора след Шестото клеймо,Точка на измама и Дигитална крепост, утвърждава появата на новия интелигентен трилър… абсолютно непредсказуем до поразителната си развръзка.

Властелинът на пръстените

4. Властелинът на пръстените – романът на писателя 
 пДжон Роналд Руел  се състои от шест книги и шест допълнения, а също и подробен указател на всяко име, място и всички по-важни дати от развитието на действието. Отначало е бил издаден в три тома, по две книги в том, и това разделение е станало по-известното; много често романът бива смятан за трилогия. Томовете се наричат „Задругата на пръстена”, „Двете кули„ и „Завръщането на краля„. Шестте книги по начало нямат отделни имена; за по-късно тяхно издание, след смъртта на Толкин, по спомени и бележки за негови мнения са били подбрани имената „Завръщането на сянката”, „Задругата на пръстена”, „Предателството на Исенгард”, „Пътуването към Мордор”, „Войната на пръстена” и „Завръщането на краля”. Първото издание на книгата е през 1954–1955 г., и оттогава е преиздаван многократно и публикуван на над 40 езика…

Поредицата "Здрач"

5. Поредицата “Здрач” –  Когато Изабела Суон се премества в мрачния град на Форкс и се среща с тайнствения, съблазнителен Едуард Кълън, животът й се превръща във вълнуващ и ужасяващ обрат. С неговата порцеланова кожа, златни очи, хипнотизиращ глас и свръхестествени сили, Едуард е едновременно неустоим и непроницаем. Досега той е успял да скрие истинската си идентичност, но Бела е решена да разкрие тъмната му тайна.

 

Онова, което Бела не осъзнава, е, че колкото повече се доближава до него, толкова повече поставя себе си и хората около нея под риск. И може би е твърде късно да се върне назад.

 

Дълбоко съблазнителен и изключително напрегнат, читателите на “Здрач” нямат търпение да прочетат и последната страница още в самото начало.

А ти колко от тези книги си прочел ? Ще се радваме да споделиш мнението си като коментар под статията и да обсъдим заедно нещата, които са те грабнали или разочаровали както и очакванията, които си имал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *