Liberty Seminars

Онлайн уроци и статии

10 основни автомобилни аксесоарa, които трябва да имате

Всеки собственик на автомобил трябва да се примирява с някои ужасни моменти от време на време. Откакто напредъкът в технологиите излекува малко или много проблемите на собствениците на автомобили, никой не иска да види колата си в лоша форма.

Отидохме, поговорихме с няколко души и ги попитахме за нещата, които биха искали в техните превозни средства по всяко време. Създадохме списък, който не е изчерпателен, но покрива почти всички ваши нужди.

Прочетете, за да разберете:


Покривало за кола

Ако не притежавате гараж, има вероятност да прекарате много сутрини, без да правите нищо, освен да чистите колата си, Въпреки това, много малко от нас всъщност се притесняват да запазят автомобилите си защитени от прах, мръсотия, майката природа (птици, гъсеници, които се разхождат, мравки навън и др.). В такъв случай, ако колата ви може да бъде покрита, всичко, което би трябвало да правите всяка сутрин, е да свалите покривалото, да седнете в колата и да потеглите. Така че защо не отидете да купите покривало за колата си още сега.


2. Почистваща кърпа

Проблем със запазването на покривалото з кола е, че използването му, когато сте паркирали колата си в офиса, би ви накарало да се почувствате като глупак (опитайте го, ако не сте съгласни с нас). В такъв случай почистващата кърпа е видът аксесоар, който би ви помогнал, тъй като колите също се замърсяват на паркинги. Използвайки кърпа за почистване, вие ще можете да изтриете мръсотията, праха и т.н. от колата си и няма да е необходимо да се примирите с кола, която не е толкова чиста, колкото беше, когато я карате от дома си до офиса . Не можете да използвате каквато и да е кърпа като почистваща кърпа за вашия автомобил, тъй като може да повреди и боята на вашия автомобил. Потърсете специализирани такива.


3. Калъфи за седалки

След като покрием колата отвън, се преместваме във вътрешността, където ще прекарате най-много време с колата си. В днешно време много автомобили се предлагат с покривала за седалки и подложки като функции, покрити от варианти или аксесоари, предлагани от дилърите като първа необходимост. Въпреки това, повечето пъти тези аксесоари не покриват вашите нужди по начина, по който искате. Не искате да зацапате фабричните седалки на колата си, тъй като те ще ви помогнат да взеемете добра цена на пазара за препродажба. По подобен начин не желаете да разваляте пода на автомобила и следователно, имате нужда от качествени стелки.


4. Освежител за въздух

Поддръжката на автомобил е уморително изживяване. Поддържането му чисто отвън и чисто отвътре, изисква много усилия. Въпреки това, колкото и чиста да е колата ви отвътре, не бихте искали да седите на място, което не мирише приятно. Не! Не! Ние не съдим по вашите умения за почистване. Това, което казваме, е да не рискувате, след като сте положили всички усилия, за да поддържате колата си в отлична форма. Инвестирайте в хубав освежител за въздух, за да сте сигурни, че се чувствате добре, когато вземете колата си за каране. Ако миризмата ви е приятна, шофирането с колата наоколо няма да ви е скучно.


5. Комплект за ремонт

Важна част от вашия автомобил е наборът от гуми, на които работи. Тези гуми помагат на колата да намали скоростта, когато поискате, да й помогне да спре навреме и да ви помогне да бъдете в безопасност, когато се движите наоколо при неблагоприятни метеорологични условия. Така че игнорирането на гумите на колата ви не е нещо, което можете да си позволите да направите. Но понякога не знаете до послено, че гумите на колата ви страдат, докато не паркирате колата си известно време. Когато се върнете, осъзнавате, че една от гумите на колата ви се е разпаднала и сега, тъй като не можете да шофирате колата си в това състояние, оставате неподвижни. Е, вече не. С масовата наличност на безкамерни гуми на почти всички автомобили, комплектите за ремонт на пробиви също са станали широко разпространени и могат да ви помогнат да излезете от поправката, наречена плоска гума. Все още можете да използвате резервна гума, но тези пътувания до местния монтьор за ремонт можете да избегнете.


6. Помпа за гума и манометър

Ако сте решили да се снабдите с комплект за ремонт за вашия автомобил, защо също не инвестирате в закупуването на манометър и помпа на гумите. Изслушайте ни – ако колата ви има равна гума и сте я оправили, тя все още не може да откара колата ви никъде на изпусната гума. Надуването на надуваема гума и манометър може да ви помогне да надуете изпуснатата гума на вашия автомобил в движение и до оптимални нива. Плюс това, гумите на вашия автомобил ще могат да изживеят своя експлоатационен живот, ако се грижите правилно за тях.


7. GPS навигатор

Не е ежедневие да се окажеш изгубен при опит да намериш местоположение. Но не всички са еднакви и много от нас признават, че не могат да си спомнят пътищата наоколо. GPS навигаторът е нещо повече от луксозен предмет за тях. Тъй като изчислителната мощност на смартфоните се прокарва през покрива и батериите им не могат да поддържат времето, когато свършите с работиа, телефонът ви се отказва от вас или винаги е на прага на това. Ако тогава трябва да посетите непознато място, няма да можете да използвате навигационното устройство на телефона си. Понякога искате да имате GPS навигатор в колата си. За разлика от вашия телефон, който също може да загуби свързаността си, GPS навигаторът се свързва директно със спътниците и остава свързан по всяко време. Именно това ги прави ефективни и незаменими.


8. Изчерпателен комплект инструменти

Едно е да не знаете какво не е наред с вашата кола и следователно не можете да я поправите. Съвсем различно е от частта, която не те интересува какво се обърква с колата ти и се притесняваш да я оправиш. Макар че никой от нас не се чувства принадлежащ към втората категория, всички бихме предпочели да затегнем този хлабав винт или болт, за да гарантираме, че частта няма да падне. Възможно е обаче да нямаме на разположение необходимите инструменти и това, което може да имаме в дома си или в комплекта с инструменти на колата си, може да е недостатъчно, за да се справим със ситуацията. Инвестирането в комплект инструменти има своите предимства, тъй като ще ви помогне да се справите със случайни хлабави гайки и болтове, а същите инструменти могат да бъдат и за ремонтни работи във вашата къща. Не приемайте с лекота този въпрос и инвестирайте в инструменти.


9. Парктроник / камера

Тъй като местата за паркиране стават все по-претъпкани, става още по-голямо предизвикателство за всички нас да паркираме автомобили безопасно на паркингите. Сензорите за паркиране и камерите успяха да ни спасят от много бъркотия, да не забравяме блъснати коли и ремонти. Някои автомобили са оборудвани със сензори за паркиране, а някои с камери за паркиране веднага от завода, но смятаме, че подобни функции не трябва да се ползват само от определени потребители на автомобили.


10. Кабели за зареждане на акумулатор

Свикнали сме да стоим и чакаме на червенп, особено в часовете в пика. В такива моменти много от нас предпочитат да изключват двигателите на колата си. Но изключването на двигателя на автомобила не е последвано от изключване и на аксесоарите на автомобила, което води до ненужно изтощение на батерията на вашия автомобил. Ако нямате късмет, колата ви може също да откаже да се запали. Това е нещо, с което не бихте искали да се сблъсквате никога. Това е един от онези моменти, когато наличието на чифт джъмперни кабели може да ви помогне да излезете от поправка веднага. Хората може да откажат да ви помогнат, като теглят колата, но не и ако поправката е толкова проста, колкото да черпите малко енергия от акумулатора на колата си. Тъй като повече автомобили се продават с автоматични трансмисии, става още по-важно да имате джъмперен кабел на борда, само в случай, че възникне ситуация, при която имате нужда от тях. Така че, не чакайте да бъдете ударени от мълния или моменти, когато имате нужда от джъмперни кабели и вместо това се подгответе за такива времена.