Liberty Seminars

Онлайн уроци и статии

9 храни, които се борят срещу целулита

Храни, които повишават хидратацията, засилват антиоксидантите и промиват токсини, могат да намалят целулита. Ето какво да ядете, за да премахнете токсините, образуващи целулит.


Шафран

Шафранът съдържа противовъзпалителни съставки, които възпират разширяването на мастните клетки. Това намалява целулита чрез увеличаване на циркулацията между тъканите и повишаване на мускулния тонус под кожата, като елиминира вдлъбнатините на повърхността, за да придаде на кожата по-гладък и силен вид.


Боровинки

Тъмните сортове плодове като боровинки и къпини подобряват производството на колаген, насърчавайки растежа на нови кожни тъкани и това подобрява текстурата и тонуса на кожата. Плодовете също са известни с антиоксиданти, което може да намали възпалението, което прави целулита по-очевиден. Яденето на тези храни също може да помогне за предотвратяване на признаци на стареене като сухота и бръчки. Консумирането на плодове и зеленчуци сурови и пресни предлага повече антиоксиданти, отколкото варени.


Тъмен шоколад

Аз съм обсебена от тъмен шоколад! Колкото по-тъмно, толкова по-добре, защото получавате повече какао, което е неговият главно полезен компонент. Тъмният шоколад е добър източник на хранителни вещества като магнезий и желязо. „Какаото има някои интересни изследвания за подпомагане на сърдечно-съдовата система, което е от решаващо значение за кръвния поток в тялото. Можете да добавите какао към много здравословни храни – помислете за кисело мляко, овес или кафе.


Грейпфрут

Всякакви храни, които доставят противовъзпалителни хранителни вещества и хидратация, ще помогнат в борбата срещу целулит. Те също така ще подобрят целостта на кожата ви. Комбинирайте грейпфрута със здравословни протеини и мазнини.

Направете салата от грейпфрут, авокадо и сьомга. Има толкова добър вкус и е богата на хранителни вещества и здравословни мазнини от авокадо и сьомга.


Авокадо

Направете си тост с авокадо. Авокадото е с високо съдържание на добри мазнини и фибри. Фибрите помагат на тялото да балансира нивата на глюкозата и да отдели целулитообразуващите токсини, Обичам го на тост като пюре.


Вода

Водата помага за насърчаване на естествения процес на детоксикация на организма и изхвърля токсините. Тялото ви се състои от около 60 процента вода. Следователно клетките на кожата (като всички клетки) съдържат голямо количество вода. Поддържането на клетките на кожата ви хидратирани се равнява на здравите клетки. Пийте достатъчно вода, така че урината ви да запази светло сламен цвят.


Диня

Ликопенът е мощен антиоксидант, който придава на динята цвят. Ликопенът подобрява кръвообращението и това може да помогне за изглаждане на целулита във времето. Докато ликопенът е антиоксидант, той помага за предотвратяване на стареенето и може да помогне за борба с болестите.

Високото съдържание на нискокалорични плодове помага на кожата да се хидратира. Да останеш хидратиран е от ключово значение за борбата с появата на целулит. Пиенето на адекватна вода е от ключово значение, но консумирането на храни, богати на вода като диня (която се състои от 92 процента вода) може също с да помогне.


Сьомга

Яденето на сьомга – и други тлъсти риби като скумрия, риба тон и пъстърва – ще подобри общото състояние и външен вид на кожата ви. Това всичко е благодарение на масива от хранителни вещества в рибата. Високите количества омега-3 мастни киселини (здравословни мазнини) спомагат за намаляване на възпалението, което може да повлияе на това как изглежда кожата ви. Плюс това, витамин D и ниацинамид в сьомгата може да намали риска от рак на кожата, а ниацинамидът също помага да поддържате кожата хидратирана. Помислете за пушена сьомга, сьомга на скара, брашно от сьомга, студена варена сьомга, бъркани яйца със сьомга, бургери от сьомга, салата от сьомга, пръчици от сьомга, смачкани във фурна.