Liberty Seminars

Онлайн уроци и статии

11 важни събития през 2020 г. към които всички се стремим

В средата на 2020 г. нека видим важните събития, които предстоят и се случиха за света тази година.


1. Октоберфест, Германия: 19 септември – 4 октомври

7 милиона литра бира за 18 дни – това е или преувеличена история за естрада от Magaluf или официалната статистика на Октоберфест. За щастие в случая е последното. Изкопайте стария си ледерхосен или Dirndls и се захващайте за някоя народна музика, заедно с 6 милиона други любители на бирата. Този добър одухотворен фестивал е домакин на развлечения, сергии, игри, традиционна храна и оживена музика.


2. Брекзит

Публично гласуване (или референдум) през юни 2016 г. реши излизането на Великобритания от Европейския съюз – икономически и политически съюз от 28 европейски държави, който позволява свободна търговия и свободно движение на хора в която и държава да изберат. След като премине два пъти предвидения срок, Brexit вече е насрочен за 31 януари 2020 г. Обединеното кралство ще бъде първата държава-членка, която се оттегля от ЕС и това събитие вероятно ще промени политическия пейзаж на Европа.


3. Избори за законодателно събрание в Делхи

След феноменална победа през 2015 г. Арвинд Кейривал е изправен пред поредното лакмусово изпитание на изборите за делхийско събрание през 2020 г. Докато BJP спечели всичките 7 места на Lok Sabha в Делхи на изборите за Lok Sabha 2018, Арвинд Кейривал остава фаворитът на тези избори с последните си постижения, особено в областта на здравеопазването и образованието.


4. Изграждане на „Ram Mandir“

„Мандир Уахин Банега“ – Можеше да пренебрегнеш това твърдение до миналата година, но не повече! С историческата присъда на Върховния съд за айодхия миналата година и обещанието на Амит Шах да построи Рам Мандир в рамките на 4 месеца, мнозина смятат, че строителството на храма може да започне на Рам Навами тази година – 2 април, но предвид обстоятествата се отлага за по-нататък.


5. Aditya L1 – девойката на Слънцето на ISRO

Очаква се ISRO да стартира първата си соларна мисия – Aditya L1 през април 2020 г. Докато ISRO не планира да излиза никъде близо до слънцето, мисията Aditya L1 ще носи шест научни полезни товари, които да бъдат поставени в орбитата на ореола близо до точката L1 на системата Слънце-Земя.


6. Откриване на тунел Рохтанг / Атал в Химачал Прадеш

Наречен на бившия министър-председател на Индия Атал Бихари Ваджпае, тунелът Атал ще заработи под прохода Рохтанг на магистрала Лех-Манали до юни тази година. Докато този тунел би намалил разстоянието между Манали и Кейлонг с 46 км, той също ще даде връзка във всички атмосферни условия до Лахаул, Спити и Лех от Манали.


7. Токио 2020

Токио, Япония ще бъде домакин на Летните олимпийски игри 2020 г. през юли-август тази година. След най-добрия си брой от 6 медала през 2012 г. в Олимпиадата в Лондон, Индия можеше да управлява само 2 медала в изданието за 2016 г. Ще бъде интересно да се види дали Индия може да управлява грандиозно шоу в Токио. Събитие, което за съжаление се отмени.8. Избори за законодателно събрание в Бихар

От неочаквани съюзи и коалиции в последния момент до драми след анкетите, изборите в Бихар винаги се очаква да са нещо друго, но не и обикновени от анкетите на анкетата. Действащият Нитиш Кумар би искал преизбиране през 2020 г., докато Бихар ще отиде на урните през октомври 2020 г.


9. Световна купа по крикет T20

Седмото световно първенство на ICC T20 ще се проведе в Австралия от 18 октомври до 15 ноември тази година.


10. 2020 Избори за президент на САЩ

Ще бъде ли Доналд Тръмп отново или някой друг ще ръководи САЩ? Светът ще има поглед върху САЩ, тъй като президентските избори в САЩ през 2020 г. ще се проведат на 3 ноември 2020 г.


11. Първи безпилотен полет на Гаганян

Мисията на Индия да изпрати човек в космоса се изправя пред първото предизвикателство през декември 2020 г., тъй като ISRO планира да извърши първия безпилотен полет Гаганян – формиращия космически кораб на индийската програма за космически полети в Индия. Този полет ще носи хуманоиден робот, наподобяващ човек преди първата командирована мисия, насрочена през 2022 година.